Retete ca la mama
45 min
6 porții

Peste in crusta crocanta cu bere by Retete ca la mama

Fileul de cod Atlantic devine incredibil de fraged in crusta crocanta de aluat cu bere. Sosul olandez impreuna cu salata de cruditati prezinta o interpretare creativa a clasicului “Fish & Chips”. O idee inedita de la “Retete ca la mama“.

Ingrediente

Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.

            Peste in crusta de bere:

  • 1 punga de File de cod de Atlantic Edenia 600 g
  • 100 g faina
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 lingurita de paprika (dulce sau picanta)
  • 1/2 lingurita rasa de piper
  • 1 lingurita de pudra de ceapa (daca nu aveti, puteti inlocui cu 1 lingura de ceapa rasa foarte fin)
  • 125 ml bere foarte rece
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit


     Salata de cruditati:

  • 1 salata frisee
  • 1 salota mica taiata rondele fine
  • 1 mar verde, acrisor, taiat bastonase cat mai fine
  • 1 morcov taiat julienne (sau ras)
  • 40 g sfecla rosie cruda, foarte fin taiata
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

     Salata de cruditati:

  • 2 galbenusuri
  • 125 g de unt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita de mustar
  • sare si piper

Ii multumim Rețete ca la mama pentru aceasta reteta delicioasă!