Edith Kitchen
90 minute
10 portii

Tort cu vanilie si zmeura

Tort cu vanilie si zmeura, un tort aromat si tare frumusel, care poate sta cu succes fie pe masa de Craciun fie pe masa de revelion, dar si ori de cate ori avem pofta de ceva super gustos.

Aceasta reteta festiva de Tort cu vanilie si zmeura ne este oferita de  Edith kitchen.

S-a folosit o tava de tort de 18 cm diametru, pentru a avea un tort in 3 straturi. La fel de bine se poate folosi o tava de 21-24 cm si vom avea un tort in 2 straturi.

Reteta de tort cu vanilie si zmeura se pregateste rapid si in orice sezon folosind Zmeura Edenia. Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.

O cură cu zmeură poate valora mai mult decât câteva folii cu medicamente, avand proprietăți antimicrobiene și anticancerigene și este o sursă de vitamina C, magneziu, cupru, calciu.

  • 100% fruct proaspat de zmeura
  • provine din soiurile cele mai bune de zmeura
  • curatata, spalata, sortata si congelata rapid

Nu se decongeleaza inainte de gatire.

Ingrediente

Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.

Cantitatile sunt pentru un tort de 18 cm diametru.

Blat 

  • cca 200 g Zmeura Edenia
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 160 g unt topit si racit
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema

  • 400 g crema de branza (la temperatura camerei)
  • 250 g unt 82% grasime (la temperatura camerei)
  • 170 g zahar pudra
  • vanilie

Mancam acest tort cu vanilie si zmeura cu pofta pentru ca este fabulos! Enjoy! 

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Tort cu vanilie si zmeura!