2 portii

Tajine cu legume si couscous

Reteta de inspiratie marocana, prietenoasa si cu vegetarienii. Amestecul cu conopida Edenia se infuzeaza la cuptor cu arome de scortisoara, smochine si migdale, apoi se serveste pe un pat de cous-cous aromat si untos.

Ingrediente

Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.

  • 1 punga Amestec cu conopida Edenia 450 g
  • 200 g couscous
  • 70 g stafide aurii
  • 1 lingurita harissa (sau pasta de ardei iute)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1/4 pachet de unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 10 g ghimbir proaspat tocat marunt
  • 1 baton scortisoara
  • 2 smochine proaspete taiate in patru
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 40 g migdale prajite zdrobite
  • sare si piper dupa gust
  • 1 tulpina busuioc proaspatat tocat marunt