Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc
Gustul si textura pastailor de fasole verde sunt evidentiat armonios in aceasta reteta de salata rapida cu dressing inedit, branza de capra si muguri de pin.
Gustul si textura pastailor de fasole verde sunt evidentiat armonios in aceasta reteta de salata rapida cu dressing inedit, branza de capra si muguri de pin.
Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.
Intr-o oala cu apa clocotita si sare punem fasolea verde congelata. O lasam la foc mediu timp de 6 minute, pana ce aceasta devine crocanta. Apoi o scurgem de apa si o lasam la racit.
Pentru a prepara vinaigrette-ul, tocam marunt ceapa rosie si o punem intr-un bol. Peste ea adaugam uleiul de masline, busuiocul tocat, otetul balsamic, sare si piper. Amestecam cu un tel toate ingredientele.
Dupa ce s-a racit fasolea verde, o amestecam cu vinaigrette-ul.
Intr-o tigaie incinsa, calim la foc mare mugurii de pin, timp de 3 minute, pana se rumenesc.
Pentru servire, asezam fasolea cu sos vinaigrette pe o farfurie si presaram pe deasupra branza de capra zdrobita si mugurii de pin trasi la tigaie.
Pentru varianta de post a acestei retete, putem inlocui branza de capra cu tofu.