Edith Kitchen
25 minute
2 portii

Orez negru cu mazare, bacon si ardei by Edith

Edith’s Kitchen ne propune o reteta de orez negru cu mazare fina Edenia, bucati de bacon, ardei capia si ceapa. Rezultatul este o mancare cu aroma de nuci, data de orezul negru si un gust usor dulceag dat de mazarea Edenia, ardeiul capia si ceapa. Reteta este versatila si permite inlocuirea ingredientelor, in functie de ce ai la dispozitie in congelator sau frigider. 

Orezul cu cel mai bogat continut de antioxidanti este orezul negru, fapt datorat antocianinei, antioxidantul responsabil pentru pigmentarea alimentelor inchise la culoare. Acest tip de orez are un gust pronuntat, o textura fibroasa si o aroma de nuci asemanatoare orezului brun. Pentru a oferi un plus de aroma mancarii, poti folosi orez negru in retetele clasice ce contin orez alb, cu mentiunea ca acesta necesita un timp mai mare de gatire.

Ingrediente

Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.

  • 1 pumn de Edenia mazare fina 450 g
  • cca 150 g orez negru (poate fi inlocuit cu orez integral sau alb)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 150 g bacon
  • sare si piper dupa gust

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si plina de antioxidanti! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!