Mousse cu zmeura
Delicat, fin, viu colorat, aromat și ușor de preparat, acest mousse cu zmeura se asorteaza perfect cu orice moment al zilei.
Delicat, fin, viu colorat, aromat și ușor de preparat, acest mousse cu zmeura se asorteaza perfect cu orice moment al zilei.
Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.
Intr-o tigaie, adaugam zaharul, zmeura Edenia (congelata) si apa. Gatim la foc mic, pana cand zaharul se topeste complet, iar amestecul se transforma intr-un sos fluid.
Dupa ce stingem focul, strecuram cu ajutorul unei site fine sosul de zmeura, pentru a scapa de semintele si eventualele cocoloașe.
Adaugam sosul rezultat intr-o alta cratita/oala, peste care adaugam gelatina pulbere sau foile de gelatina hidratate 10-15 minute in apa.
Gatim la foc mic sosul pana cand observam ca gelatina s-a dizolvat complet. Stingem focul si il lașam sa se raceasca la temperaatura camerei.
Intr-un bol adaugam smanatana lichida rece de la frigider si mixam pana cand obtinem o frisca densa.
Adaugam sosul de zmeura racit peste frisca si amestecam usor pana la omogenizare.
Impartim amestecul in mod egal in 4 pahare mici si le punem la frigider timp de cel putin 2 ore. Gata, mousse-ul nostru roz si delicat este perfect pentru a fi savurat!