Galette cu spanac si trei feluri de branza by Edith
Edith’s Kitchen ne propune o reteta delicioasa in care spanacul frunze Edenia se contopeste cu trei tipuri de branzeturi, intr-o crusta crocanta de galette. Ideala pentru familiile numeroase.
Edith’s Kitchen ne propune o reteta delicioasa in care spanacul frunze Edenia se contopeste cu trei tipuri de branzeturi, intr-o crusta crocanta de galette. Ideala pentru familiile numeroase.
Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.
Crusta
Umplutura:
Punem in robotul de bucatarie faina, sarea, untul rece taiat cubulete (eu l-am taiat cubulete si l-am tinut la congelator cat am pregatit ingredientele).
Pulsam pana obtinem un aluat nisipos si adaugam apa rece si oul si punem din nou robotul in functiune.
Rasturnam aluatul pe o suprafata curata, il framantam putin si formam o bila pe care o aplatizam, o invelim in folie alimentara, si o punem in frigider pentru cca 30 minute
In uleiul incins prajim cateva secunde usturoiul pisat (atentie, se arde repede!), apoi adaugam spanacul congelat. Acoperim cu capac si amestecam din cand in cand, timp de 5-10 minute.
Adaugam piper si cca 50 ml smantana pentru gatit (din cea lichida), acoperim din nou si mai lasam pe foc cca 5 minute.
Intindem aluatul in foaie subtire in forma de cerc de cca 2 mm grosime si de diametru cam 30 cm.
Punem umplutura in mijloc, lasand margini de aluat libere de cca 4-5 cm. Aducem marginile peste umplutura si le ungem cu ou batut (eu am folosit un ou de prepelita,ca-i mai micut si nu ne trebuie mult). Puteti unge si cu putin unt topit sau ulei.
Punem deasupra cuburile de gorgonzola oprite (pasul asta este optional).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 35 minute.
Servim rece sau calda, este la fel de buna. Atentie, calda nu se va taia la fel de bine ca rece.
Pofta buna!
Reteta propusa de Edith’s Kitchen