Edith's Kitchen
30-40 minute
2 portii

Creveti saganaki by Edith

Pentru acele momente in care apare un dor de vacanta si de Grecia, Edith’s Kitchen recomanda o reteta de creveti saganaki, care sa ne aduca mai aproape de tavernele grecesti de pe malul marii.

Numele de saganaki este un diminutiv de la sagani, denumirea recipientelor metalice, cu doua toarte, in care se coace mancarea in mod traditional.

Ingrediente

Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.

  • 1 cutie de Creveti de apa dulce Edenia 250 g (decongelati in prealabil, in frigider)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3 catei mari de usturoi
  • 1 conserva rosii decojite
  • 50 ml ouzo sau vin alb
  • oregano si fulgi chilli (sau ardei iute)
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare, piper
  • 60-100 g branza feta

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta cu aroma de vacanta.Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!