Conopida pane cu ierburi aromatice
Conopida pane are o aroma intensa data de frunzele de busuioc si patrunjel adaugate in compozitie. Poate fi servita atat ca fel principal, cat si pe post de garnitura.
Conopida pane are o aroma intensa data de frunzele de busuioc si patrunjel adaugate in compozitie. Poate fi servita atat ca fel principal, cat si pe post de garnitura.
Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.
Intr-o oala cu apa clocotita blansam timp de 3 minute conopida Edenia congelata. Scurgem vasul de apa si lasam conopida la racit.
Intr-un bol amestecam cu un tel 100 g faina, ouale si ½ pahar cu apa. Asezonam cu sare si piper si adaugam in compozitie patrunjelul si busuiocul taiate fin.
In alt bol asezam conopida Edenia blansata si o acoperim cu restul de faina. Cu ajutorul unei site inlaturam excesul de faina de pe conopida.
Intr-o tigaie punem uleiul de floarea soarelui la foc mediu si il lasam sa se incinga bine. Scufundam fiecare buchet de conopida in compozitia pentru pane si il asezam in tigaie. Asezam buchetele de conopida in sensul acelor de ceasornic, incepand de la ora 12, astfel vom sti intotdeauna care au fost primele buchete asezate in tigaie si care vor necesita intoarcerea.
Prajim conopida aproximativ 4 minute la foc mediu, apoi o scoatem intr-un castron prevazut cu hartie de bucatarie.
Asezonam cu sare si piper, apoi stropim cu zeama de lamaie.
Pofta buna!