2
Peste in crusta crocanta de bere
1. Intr-un castron incapator se amesteca faina, amidonul, pudra de ceapa, piperul si 1 lingurita rasa de sare.
2. Fileurile de cod, pe care le-am decongelat in prealabil lent, peste noapte, se scurg bine de apa de la glazura congelata, se tamponeaza cu hartie absorbanta si se condimenteaza cu sare si piper.
3. Se tavalesc bine fileurile de cod prin amestecul de faina si se scutura bine.
4. Se toarna berea foarte rece peste amestecul de faina ramas si se amesteca rapid. E foarte important sa nu amestecati foarte mult, e preferabil sa ramana cocoloase decat sa se dezvolte glutenul din faina, ceea ce ar duce la o crusta mai degraba cleioasa decat crocanta.
5. Se incinge pe foc, intr-o tigaie incapatoare, uleiul pentru prajit. Temperatura recomandata pentru prajire este de 180 de grade, astfel crusta se va intari repede si nu va absorbi ulei in exces. Rand pe rand, fileurile deja presarate cu faina se imbraca in aluatul cu bere, se scurg putin si se pun la prajit in uleiul incins, fara a le inghesui (se fac in doua transe). Se prajesc pe ambele parti pana cand crusta devine brun-aurie.
6. Fileurile de peste in crusta crocanta se scot pe hartie absorbanta ca sa se dreneze bine de ulei.