Oua cu spanac la cuptor by Lecturi & Arome
Spanacul fin aromat cu nucsoara si parmezan este gatit la cuptor impreuna cu oul perfect. O combinatie clasica pentru un mic dejun sanatos si reinterpretata de Lecturi si arome.
Spanacul fin aromat cu nucsoara si parmezan este gatit la cuptor impreuna cu oul perfect. O combinatie clasica pentru un mic dejun sanatos si reinterpretata de Lecturi si arome.
Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.
Tocam marunt ceapa si punem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si le incingem.
Adaugam ceapa si o lasam la calit jumatate de minut dupa care punem apa si o lasam sa se inabuse inca 3-4 minute dupa care adaugam spanacul congelat Edenia. Nota: Nu decongelam spanacul inainte pentru ca acesta sa isi mentina proprietatile.
Lasam sa se gateasca la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul se dezgheata si apa rezultata scade (aproximativ zece minute).
Lasam sa se gateasca la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul se dezgheata si apa rezultata scade (aproximativ zece minute).
Intre timp pregatim patru forme de ramekin, aprindem cuptorul la 180 de grade si umplem cu apa fierbinte, pe trei sferturi, o tava de marime medie pe care o lasam in cuptorul incins cat umplem formele.
Punem in fiecare forma de ramekin cate o lingura de smantana apoi doua, trei linguri de spanac (depinde cum incape), presaram peste acesta o lingura de parmezan si apoi oul spart peste care mai presaram putin piper si eventual inca un strop de parmezan.
Cand sunt facute ouale scoatem cu grija tava din cuptor (Atentie: manevrati cu grija pentru ca are apa fierbinte!) si servim imediat, cat sunt calde.